Ingrediënten:
- 125 g havermeel
- 1 koffielepel bakpoeder
- 60 ml plantaardige yoghurt (vb. kokosyoghurt)
- 20 g steviapoeder om te bakken (vb. pure via)
- 1 ei
- snuifje zout
- vanille aroma
- 350 ml plantaardige melk (vb. ongezoete kokosmelk)
Ingrediënten vruchtencoulis
- 4 grote aardbeien
- 1/2 banaan
- 1 pakje pink pitaya van The Holy Berry
Bereidingswijze:
Pannenkoeken (6 tot 8 stuks)
- Zeef het havermeel in een kom
- Voeg het bakpoeder toe
- Breng de yoghurt licht op smaak met ongeveer 5 g steviapoeder
- Maak een kuiltje in het meel en voeg het yoghurtmengsel, het ei, zout, vanille, 1 eetlepel kokosvet en de rest van het stevia poeder toe
- Meng een deel van de melk zachtjes onder het mengsel
- Mix het mengsel en giet geleidelijk aan de rest van de melk bij het mengsel
- Mix tot je een mooi glad beslag bekomt
- Verwarm een pan en voeg wat kokosvet toe
- Bak de pannenkoekjes op een matig vuur
Vruchtencoulis
- Spoel de aardbeien en snijd ze in vier en voeg ze toe aan de blender
- Voeg een halve banaan toe
- Voeg een zakje ontdooide pink pitaya toe
- Mix alles glad
Spiesjes maken
- Snij de pannenkoekjes in reepjes en maak er rolletjes van
- Spies ze op een prikker naar keuze
- Wissel telkens af met een stukje fruit (aardbei, bosbes,…)
- Werk af met de coulis