Pannenkoekspiesjes met fruit

Ingrediënten:

  • 125 g havermeel
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 60 ml plantaardige yoghurt (vb. kokosyoghurt)
  • 20 g steviapoeder om te bakken (vb. pure via)
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • vanille aroma
  • 350 ml plantaardige melk (vb. ongezoete kokosmelk)

Ingrediënten vruchtencoulis

  • 4 grote aardbeien
  • 1/2 banaan
  • 1 pakje pink pitaya van The Holy Berry

Bereidingswijze:

Pannenkoeken (6 tot 8 stuks)

  • Zeef het havermeel in een kom
  • Voeg het bakpoeder toe
  • Breng de yoghurt licht op smaak met ongeveer 5 g steviapoeder
  • Maak een kuiltje in het meel en voeg het yoghurtmengsel, het ei, zout, vanille, 1 eetlepel kokosvet en de rest van het stevia poeder toe
  • Meng een deel van de melk zachtjes onder het mengsel
  • Mix het mengsel en giet geleidelijk aan de rest van de melk bij het mengsel
  • Mix tot je een mooi glad beslag bekomt
  • Verwarm een pan en voeg wat kokosvet toe
  • Bak de pannenkoekjes op een matig vuur

Vruchtencoulis

  • Spoel de aardbeien en snijd ze in vier en voeg ze toe aan de blender
  • Voeg een halve banaan toe
  • Voeg een zakje ontdooide pink pitaya toe
  • Mix alles glad

Spiesjes maken

  • Snij de pannenkoekjes in reepjes en maak er rolletjes van
  • Spies ze op een prikker naar keuze
  • Wissel telkens af met een stukje fruit (aardbei, bosbes,…)
  • Werk af met de coulis