Suikeranalyse

Wat is een continue suikeranalyse?

Via de suikeranalyse wordt jouw bloedsuikerspiegel op een continue manier in kaart gebracht. Dit levert enorm veel nuttige informatie op omtrent hoe jouw lichaam reageert op bepaalde voeding en hoe het gesteld is met jouw vetverbranding.

Met behulp van een glucosesensor, die op je arm wordt bevestigd en een app op je smartphone wordt je bloedsuiker gedurende 14 dagen gemeten. Dit zorgt voor heel veel nuttige inzichten waardoor het voedingsadvies veel meer gepersonaliseerd kan gebeuren.

Een continue suikeranalyse levert heel veel informatie omtrent:

  • Hoe jouw lichaam reageert op verschillende voedingsstoffen
  • Hoeveel koolhydraten jij kan eten
  • Of je lichaam voldoende in vetverbranding gaat
  • Wanneer je in vetverbranding gaat
  • Of je risico loopt op insulineresistentie of diabetes
  • Wat je best eet vóór, tijdens en na de wedstrijd
  • Wat de impact is van suiker, stress, slaap op je energiebalans en hoe je dit kan verbeteren

 

Hoe verloopt de continue suikeranalyse?

De analyse is een traject van 14 dagen dat verloopt in 2 fasen en 3 consultaties omvat.

Tijdens het eerste consult wordt de sensor geplaatst aan de achterzijde van je arm. Wees gerust, dit is volledig pijnloos 😉. Tijdens de eerste week (fase 1) houd je jouw normaal voedings- en levensstijlpatroon aan. Hierdoor krijgen we een zeer gedetailleerd beeld over hoe jouw lichaam reageert op koolhydraten.

Na week 1 plannen we een tweede consult in waarbij we samen de resultaten bespreken en bepalen welke de belangrijke aandachtspunten zijn en welke acties nodig zijn om de resultaten te verbeteren.

Daarna volgt fase 2 waarbij jij zelf een week aan de slag gaat met het toepassen van de besproken adviezen.

Na fase 2 plannen we opnieuw een consultatie in waarbij we de aanpassingen, verbeteringen en impact van de acties bespreken en een lange termijn plan opstellen.

Een verbeterde suikerverwerking zal automatisch leiden tot een lager gewicht, meer energie, een betere vertering, kortom een gezonder en fitter lichaam! Je zal er van versteld staan hoe snel je dit verschil zal voelen!

Maak een afspraak